Wat is PRP Haarbehandeling?

PRP, wat staat voor “Platelet Rich Plasma”, is het proces waarbij het bloed in het eigen lichaam qua plasma wordt verrijkt en weer op de gewenste plaats wordt gebracht.

Hoe wordt PRP-haarbehandeling uitgevoerd?

Voor aanvang van de behandeling vindt controle en consultatie plaats om onverwachte situaties te voorkomen. Als de persoon na het consult geen ziekte ziet die problemen kan veroorzaken tijdens de behandeling en is goedgekeurd door de arts, wordt de behandeling gestart.

Tijdens de procedure wordt bloed afgenomen van de persoon met dunne naalden met een korte punt. Het verzamelde bloed wordt gescheiden met behulp van een centrifuge samen met een speciaal gelmengsel. Het met plasma verrijkte bloed wordt opnieuw geïnjecteerd in de beoogde delen van de hoofdhuid.

Afhankelijk van het type behandeling kunnen meerdere injecties nodig zijn. Deze situatie wordt tijdens het consult door de specialist bepaald.

Voordelen van PRP-haarbehandeling

Als resultaat van het PRP-proces dat voor het haar wordt toegepast, neemt de regeneratiesnelheid van de cellen in het injectiegebied toe. Doordat de haarzakjes meer gevoed worden, neemt de haaruitval af en verbetert de gezondheid van de huid.

Het is mogelijk om de volgende effecten waar te nemen na een PRP-haarbehandeling:

  • Huidelasticiteit en verjonging
  • Snellere genezing van wonden
  • Versterken en gezonder maken van haarzakjes
  • Vermindering of volledige genezing van problemen zoals scheuren en wonden op de hoofdhuid
  • Verdikking van het haar
  • Vermindering van haaruitval
Open chat