Wat is een All On 4 & All On 6 vast gebit op implantaten?

All On 4 is een unieke methode waarbij u een volledig vast gebit krijgt op slechts vier implantaten, soms 6 ( All-On-6 ) die zijn ingebracht in elke kaak. Uiteraard kan er ook per kaak worden behandeld.

De voordelen van deze unieke methode zijn groot.

In tegenstelling tot een kunstgebit is een gehemelteplaat totaal overbodig,
U behoudt of u krijgt uw volledige smaakvermogen weer terug.

Uw nieuwe tanden en kiezen voelen en functioneren als uw eigen natuurlijke tanden.
U kunt weer alles eten en kauwen zonder dat u bang hoeft te zijn dat uw gebit verschuift of losraakt,
U kunt weer breeduit lachen zonder dat u bang hoeft te zijn dat uw gebit losraakt.
In tegenstelling tot een kunstgebit slinkt uw kaakbot niet.
Bij sterk geslonken kaken kan de All On 4 techniek ook worden toegepast, vaak zonder aanvullende ingrepen.

Voor wie is de All-On-4 vaste gebitsprothese geschikt?

Voor dragers van een kunstgebit of wanneer iemand aangetaste en niet meer te herstellen tanden heeft en liever geen kunstgebit wil, is de All-On-4 vast gebit een ideale oplossing. Deze methode is voor die mensen die de kwaliteit van hun leven willen verbeteren. Echter, ook al behoort u tot de bovengenoemde groep, niet bij iedereen is deze behandeling aan te raden. Pas na een uitgebreid consult en onderzoek kan de tandarts-implantoloog bepalen of deze behandeling voor u geschikt is.

Wat is de slagingskans van de behandeling?

De behandeling wordt al 12 jaar over de hele wereld uitgevoerd. Uit de gegevens van tienduizenden patiënten blijkt dat de behandeling slaagt in 97,8% van de gevallen, wat erg hoog is. De slagingskans kan nog verhoogd worden in de handen van een hiervoor bevoegde arts. In het zeldzame geval dat een implantaat mislukt, is het eenvoudig om dit uit te nemen, en een nieuw implantaat in te brengen. Mocht dit nodig zijn, dan wordt het nieuwe implantaat kosteloos geplaatst. Houdt u rekening met een genezingstijd van 3 à 4 maanden.

Hoe werkt de behandeling?

De voorbereidingen voor de implantatie bestaan uit het maken van digitale scans van de mond. Deze zijn nodig om uiterste precisie tijdens de behandeling te garanderen. Indien de behandeling niet nauwkeurig wordt uitgevoerd, kan er schade ontstaan aan de weefsels in de mond, er kunnen problemen worden veroorzaakt aan de sinussen of aan de zenuwen, of de implantaten komen op een plek in de mond te staan die niet optimaal is, waardoor de slagingskans van het implantaat wordt verlaag

Op basis van de scans beslist de implantoloog waar de implantaten geplaatst gaan worden, en welke lengte, dikte ze zullen hebben.

Tijdens deze planningsfase kunnen ook al de persoonlijke wensen van de patiënt worden doorgenomen over hoe het gebit eruit gaat zien. Bijvoorbeeld de kleur van de tanden, bepaalde voorkeuren voor de vorm en positie. Als bijvoorbeeld de patiënt een spleetje had tussen zijn voortanden, kan dat in de kunsttanden worden meegenomen, of niet. Na deze uitgebreide planningsfase komt de behandeling. Eerst worden indien nodig tanden getrokken (tanden trekken wordt alleen gedaan als het om niet-gezonde tanden gaat die geen functie meer in de mond hebben). Meteen in de gaten van de extracties worden de implantaten geplaatst, na eventueel nog wat verwijden of opvullen van de wond. De genezing rondom het implantaat geneest net zo voorspoedig als wanneer er geen implantaat zou zijn geplaatst, en in veel gevallen sneller en met minder pijn en opzwellingen. Deze fase duurt ongeveer een uur.
Meteen daarop wordt de tijdelijke brug geplaatst. De brug is tijdelijk, omdat in veel gevallen het maken van de vaste brug nog moet worden gedaan in het laboratorium. De brug kan worden gecementeerd of geschroefd. De voordelen van schroeven zijn dat de brug niet kan gaan verschuiven. De tijdelijke brug is gemaakt van acryl. Dit is stevig materiaal waarmee de patiënt nog dezelfde dag kan eten en – het belangrijkste – kan glimlachen.

Na een genezingstijd van minstens een maand wordt opnieuw een foto genomen om te kijken hoe ver en hoe goed de implantaten in de mond zijn aangeslagen. Als alles in orde is, wordt de patiënt de vaste brug aangemeten. Deze wordt weer gecementeerd of geschroefd. De laatste aanpassingen worden gemaakt.
De patiënt heeft nu nieuwe tanden maar het is wel de bedoeling dat u elk half jaar even langskomt voor controle bij uw tandarts. De tanden dienen te worden schoongemaakt, net alsof het uw eigen tanden zijn.

Waarom is All-on-4 te verkiezen boven andere implantaattechnieken?

Basis voor de behandeling zijn 4 (soms 6) implantaten die in de mond worden geplaatst onder een speciale hoek. Hierdoor ontstaat een uitzonderlijke stevigheid en balans, ondanks het gebruik van slechts weinig implantaten. Bij de behandeling wordt gebruikt gemaakt van het natuurlijke bot van de patiënt; operaties zoals botaugmentatie (versterking van het kaakbot) en sinusverhoging zijn niet nodig.
De kortheid van de behandeling verkleint de kans op infecties, en verhoogt de slagingskans van de behandeling. De brug is gemaakt van licht materiaal dat makkelijk en snel schoon te maken is, en dat geen overbodige druk op de implantaten uitoefent. Het All-on-4 systeem is het enige systeem waarbij zoveel flexibele ontwerpen kunnen worden uitgevoerd voor het uiterlijk van de implantaten en de tanden. Het waarborgt een natuurlijke restauratie die er mooi en jong uitziet.

Komt pijn voor bij de behandeling?

Verrassenderwijs, bijna niet. Wij maken gebruik van medicijnen en verdovingsmiddelen die u pijn besparen en die ook het genezingsproces versnellen. Na de behandeling kunt u meteen uw dagelijkse bezigheden oppakken.

Welke arts moet ik kiezen?

Dit is een hele belangrijke keuze.

De arts moet in elk geval gediplomeerd zijn om deze behandeling uit te mogen voeren.

Verder kiest men het liefst een hierin gespecialiseerde implantoloog met ruime ervaring met de behandeling, met een grote kennis op zijn vakgebied, en iemand die een prettig en geduldig mens is, die luistert naar uw wensen.

Is de behandeling duurder dan andere? Hoeveel kost de behandeling?

Dat ligt eraan. Aan de ene kant bespaart All-on-4 allerlei uitgaven die nodig zijn bij een traditionele implantatenbehandeling. Aan de andere kant is de techniek ingewikkelder dan bij gewone implantaten, en daarom duurder. Deze techniek vergt in elk geval een investering in uw gezondheid, en is geschikt voor mensen die kwaliteit verlangen. Bij ons betaalt u voor een vast gebit beduidend minder dan elders!

Vraag ons om voor een gratis offerte.

Medlineistanbul stelt zich volledig garant voor alle uitgevoerde behandelingen. Op implantaten geven wij een garantie van 5 jaar.

Voor gedetailleerde informatie neem contact met ons op.

Open chat