Haartransplantatie Met Sapphire Fue Methode

Er zijn meerdere behandelingsmethoden die kunnen worden toegepast tijdens haartransplantatie. Fue (Follicular Unit Extraction) is één van de meest gebruikte haartransplantatiemethode.

Voor de haartransplantatie worden de patiënt en het donorgebied (de hoofdhuid aan de achterkant van het hoofd) onderzocht.

De operatie wordt uitgevoerd door het bepalen van de behoefte aan grafts (haarzakjes) volgens het donorgebied en de haaropening.

Fue-techniek is comfortabeler en heeft esthetisch gezien meer natuurlijke resultaten.

De behandeling wordt uitgevoerd onder lokale anesthesie en is pijnloos. Na de haartransplantatie kunt u verder met uw dagelijks leven. Patiënten die geen zwaar werk verrichten, kunnen na 3 dagen weer hun werk hervatten.

 WAT ZIJN DE FASEN VAN HET FUE HAARTRANSPLANTATIE?

1) Haaranalyse en haarlijn bepalen vóór de operatie

Voor Fue-haartransplantatie wordt het aantal haarzakjes bepaald dat uit het donorgebied moet worden genomen en de te transplanteren gebieden. In overeenstemming met de wensen van de patiënt, wordt een voorste haarlijnplan opgesteld met de mening van de expert. Het aantal grafts (haarzakjes) dat tijdens de procedure moet worden genomen, wordt bepaald op basis van de behoefte van het te zaaien gebied. De haren in het gebied waar de grafts zullen worden genomen, worden ingekort tot 1 mm lang.

2) Lokale anesthesie en verzameling van haarzakjes

Na plaatselijke verdoving worden haarzakjes nog steeds geoogst door stoten bepaald door micromotor gemedieerd haar. Nadat de haarzakjes zijn verzameld, worden ze gegroepeerd en in speciale oplossingen geplaatst.

3) Groefproces (Openen van kanalen)

Het groefproces is erg belangrijk omdat het de fase is die de groeirichting van de haarzakjes bepaalt. Het is beter dat deze procedure wordt uitgevoerd door een arts of haarspecialist.

4) Zaaiproces

Haarzakjes die met de Fue-methode zijn genomen, worden in de geopende kanalen geplant door een haartransplantatieteam bestaande uit 2-3 personen.

Na het zaaiproces wordt de benodigde verzorging gedaan.

medline

PUNTEN WAAR U OP MOET LETTEN NA HET FUE HAARTRANSPLANTATIE

Het wordt aanbevolen om de eerste 3 dagen voorzichtig te zijn na de haartransplantatie. Tenzij er geen sprake is van handmatige interventie, impact of stoten, is het niet mogelijk dat de geplante wortels beschadigd worden.

Antibiotica zijn de enige medicijnen die u na de procedure zult gebruiken en dit heeft geen invloed op uw sociale leven. Het is voldoende om gedurende 1 week lang elke dag met regelmaat de verzorging voort te zetten welk door onze specialisten zal worden laten zien.

U kunt 3 dagen na de operatie terugkeren naar uw sociale leven. Wanneer u zwaar werk verricht kunt u 10 dagen later terug keren naar uw sociale leven. Wanneer u geen zwaar werk verricht kunt u gemakkelijk na 3 dagen terugkeren naar uw sociale leven.

VOORZORGSMAATREGELEN VOOR FUE HAARTRANSPLANTATIE

Het gebruik van bloedverdunners of medicijnen met een bloed verdunnende werking moet worden gestopt 10 dagen vóór de haartransplantatie onder toezicht van een arts. Het is belangrijk om het gebied schoon te houden vorens de haartransplantatie. Permanente make-up kan een misleidend effect hebben. Daarom is het beter om te wachten tot het effect voorbij is als er permanente make-up in uw haar of wenkbrauwen is. Op de dag van haartransplantatie geef de voorkeur aan vrijetijdskleding zoals- T-shirt, of een vest met rits, zodat u gemakkelijker kunt bewegen en de hoofdhuid raakt.

HOE IS HET PROCES NA DE HAARTRANSPLANTATIE?

1 week na de haartransplantatie zijn er geen littekens en korsten in het wortelgebied.

Naar verwachting zal 80% van de geplante haren uitvallen. Dit is een normaal proces (shock loss). Na het verlies begint het haar te groeien om niet uit te vallen.

Na 3 maanden beginnen de geplante haren merkwaardig te groeien. U kunt uw groeiende haar scheren.

De vereiste periode voor de voltooiing van het proces en de groei van al het geplante haar is 12 maanden. Naar verwachting zal het 14 maanden duren voor een voltooid uiterlijk op de hoofdhuid.

Open chat